kLik-kLik

Semasa 2 Minggu Induction: 1.) Elakkan NASI, MI, MIHUN, LAKSA, LAKSANG, SPAGETTI, FETTUCINI, VERMICELLI, KUEW TIAU dan yang sebangsa dengannya. 2.) Elakkan Roti, roti berserat, roti bun, rotiBoy, roti canai, roti jala, roti bakar, roti pastries dan apa2 yang sebangsa dengannya. 3.) Elakkan Gula - gula pasir, gula melaka, gula merah, madu, gula-gula dan apa-apa yang bergula tinggi. 4.) Elakkan Buah-buahan (lepas 2 minggu baru makan berpada-pada). 5.) Elakkan minuman bergula, jus buah-buahan, air bergas (coke, pepsi, 100plus, etc), kurangkan pengambilan kopi! 6.) Elakkan snek seperti Twisties, biskut manis, nachos, popcorn, jeruk manis. 7.) Elakkan segala bentuk kacang untuk 2 minggu. Tak kira kacang biasa, gajus, kuah kacang, dhal... 8.) Elakkan makanan berproses seperti kentang goreng, bebola ikan, bebola sotong. 9.) Elakkan makanan bertepung seperti kek, biskut, kuih-muih.

Followers

Thursday, June 23, 2011

2nd puasa sunat (23/6/2011)

ASSALAMUALAIKUM


alhamdulillah....
pada mse ini,saat ini,sy masih sempat utk tunaikan puasa sunat.....
smoga diberi kekuatan utkteruskan berpuasa disamping tu bole menurunkan berat badan....
and mcm yg kte tau,puasa ni adelah diet yg terbaek....


ari ni sy nak update pasal sahur and berbuka

sahur=nan ado (x terbgn weiii...bgn pon tdi nak2 dekat kol6...tu pon sbb adek2 nak pi skola...klo x,memg bangun kol6.30 la..)huhuhu3

berbuka=air laicikang,air limau nipis tanpa gula,air kosong byk2,and mkn laksa sikit
mlm ni den sempat plak mkn kerepek pisang yg manis tu..adei la...hope berat akan turun....mkn pon sbb den teringin...


aish..xabes2 ngan mknn yg teringin ni kan.....cne ni nak buang mknn yg "teringin" nih???huhuhu3

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete