kLik-kLik

Semasa 2 Minggu Induction: 1.) Elakkan NASI, MI, MIHUN, LAKSA, LAKSANG, SPAGETTI, FETTUCINI, VERMICELLI, KUEW TIAU dan yang sebangsa dengannya. 2.) Elakkan Roti, roti berserat, roti bun, rotiBoy, roti canai, roti jala, roti bakar, roti pastries dan apa2 yang sebangsa dengannya. 3.) Elakkan Gula - gula pasir, gula melaka, gula merah, madu, gula-gula dan apa-apa yang bergula tinggi. 4.) Elakkan Buah-buahan (lepas 2 minggu baru makan berpada-pada). 5.) Elakkan minuman bergula, jus buah-buahan, air bergas (coke, pepsi, 100plus, etc), kurangkan pengambilan kopi! 6.) Elakkan snek seperti Twisties, biskut manis, nachos, popcorn, jeruk manis. 7.) Elakkan segala bentuk kacang untuk 2 minggu. Tak kira kacang biasa, gajus, kuah kacang, dhal... 8.) Elakkan makanan berproses seperti kentang goreng, bebola ikan, bebola sotong. 9.) Elakkan makanan bertepung seperti kek, biskut, kuih-muih.

Followers

Monday, April 11, 2011

~UPDATE BERAT~~ (manyak kantoi maaa...lg2 jumaat sbtu and ahad)





ni la berat utk minggu ni..aih...nyesal update ari isnin..pasni nak update tym jumaat or sbtu la..hoho3    =p

1 comment:

  1. Jangan di fikir sangat pasal makan tu. Cube leka kan diri korang dengan benda lain bila korang lapar. Contoh main game ke, tengok youtube ke. nanti baru korang tak jadi nak makan and diet korang pon tak kelaut. boleh baca pasal kaedah ni kat Sado Street

    ReplyDelete